2024 ISDE 6 Days Enduro – VIDEO från alla dagar

Här kan du se sammandrag från alla dagar i årets 2024 ISDE 6 Days Enduro Lag-VM där svenska juniorerna körde hem guldet och damerna körde hem brons. Frankrike stod högst upp på pallen

2024 ISDE dag 6 sammanfattning:


– Frankrike tog hem segern under den 98:e upplagan av International Six Days of Enduro efter en dominerande prestation under veckan i Silleda, Spanien.
– Som alltid är det sista motocrossloppet ”bara” ännu ett test där, så länge föraren kom i mål i god tid, alla gårdagens positioner för lagen stod sig. Men eftersom vädret var så dåligt den här sista dagen var det ett hårt test med trötta kroppar och slitna hojar under dessa förhållanden kan vad som helst händ.
– Vissa delar av banan var ok, men andra var så dåliga att de kunde suga fast hojarna och inte släppa loss dem igen, vilket kunde påverka slutresultatet. Med alla medvetna om att för att komma först måste du komma i mål.
– World Trophy förarna tävlar i klassificeringsordning (det brukar vara klassordning) så för publiken var det fantastiskt att se de snabbaste 20 ryttarna köra armbåge mot armbåge.
– Utan någon större överraskning drog den snabbaste duon i detta Six Days, Steve Holcombe och Josep Garcia, iväg redan under varv ett i den stora finalen. Steve åkte på en massiv armpump, Josep drog förbi för att vinna den totala vinsten en historisk fjärde gång. Josep vann även den individuella E1-klassens medalj.
– GNCC-mästaren Johnny Girror tog sig igenom leran för en andra plats i motot före Holcombe som vann E2-klassen med en andra plats totalt i sista racet. Guldmedaljen i E3-klassen gick till Leo Le Quere.
– Medan hemmafans var där för att supportera Josep, var världens blickar på det franska laget som tog hem lagtävlingens sista dag, precis som de har gjort hela veckan. Alla fyra förfarna – Theo Espinasse, Le Quere, Hugo Blanjoue och Julien Roussaly – kom inte bara i mål på ett säkert sätt utan alla var bland de 15 bästa som inget annat lag var i närheten av att matcha.
– Vinsten var Frankrikes, en historisk sådan då de tar hem den berömda World Trophy titeln för nionde gången, och slutade 5’38.08 före USA som var bekvämt ”näst bäst” med Spanien 14’12.33 bakom på tredje plats.
– Australien slutade på fjärde plats med därefter Tjeckien som fullbordade de fem bästa.

Läs mer på FIM ISDE

Peter Mackhé
Peter Mackhé
Peter Mackhé är grundaren av MotorWorld och har en lång passion för allt som rör motorer. Med ett särskilt intresse för bilar och motorcyklar startade han MotorWorld för att skapa en plattform där alla motorentusiaster kan samlas och dela sin glädje. Peter har en bakgrund inom både racing och hemmabyggen och brinner för att sprida nyheter och berättelser om allt från klassiska fordon till de senaste innovationerna inom motorvärlden.

Mer från samma skribent

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Relaterade artiklar

Annons

Senaste artiklarna

Mercedes-Benz öppnar fabrik för batteriåtervinning

Mercedes-Benz lanserar en ny fabrik i Tyskland för att återvinna upp till 96 % av batterimaterial, ett steg mot en hållbar framtid. Läs mer om deras satsning!

Dacia Sandrider imponerar i Marocko-rallyt – siktar på Dakarrallyt 2025

Dacia Sandrider har positionerat sig starkt inför Dakarrallyt 2025 efter en imponerande seger i Marocko-rallyt.

KTM 2025 1390 Super Adventure S EVO: ny teknik och större motor

KTM presenterar sin mest teknologiskt avancerade äventyrsmotorcykel, 2025 1390 Super Adventure S EVO, med förbättrad motor och avancerad AMT-växellåda.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste motornyheterna?

Följ oss för att få de senaste nyheterna om allt från bilar och motorcyklar till racing och hemmabyggen. Vi håller dig informerad om de mest spännande nyheterna inom motorvärlden!

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du att få utskick från MotorWorld.se samt att vi lagrar din e-postadress i enlighet med vår personuppgiftspolicy.