R4 Laban återuppstår som elbil – Möt Renault 4 EV

Spana in nya retromodellen av klassiska R4 som såldes i stora mängder under sin tid.

  • Bild – Wikipedia

Det senaste tillskottet i Renaults serie av klassiker som de skar liv i som elbilar. Japp den kommer med en baguettehållare. Men där den skiljer sig från sina R5 elbilen då den är 220 mm längre och 81 mm högre med större fokus på mångsidighet.

Den ursprungliga R4:an var en global hit med uppskattningsvis 8,13 miljoner sålda bilar på fem kontinenter under en 31-åriga produktionsperiod. Tidigare vd:n Pierre Dreyfus jämförde den med ett par jeans, vilket har inspirerat den nya med att bokstavligen få en inredning i jeanstyg.

Medan originalet i hög grad var en bil för människor som egentligen inte ville ha haft en ny bil eller ens en bil alls och var en billig A till B transport, är den nya generationens R4 ett en dyr och lite med exklusiv variant

Tanken är att återanvända originalets utseende men med modern teknik. Spana in den horisontella motorhuven och de vertikala grillen bakre rutorna i C-stolparna. Man försöker sno klassiska element från R4 från svunna tider.

  • Bilder – Renault

Mer från samma skribent

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Relaterade artiklar

Annons

Senaste artiklarna

5 bästa bilfilmerna

Det finns otroligt många filmer med massor av bilar med cool action. Frågan är vilka filmer är då bäst och vad ska man bedöma...

Audi presenterar nya Q6 Sportback e-tron med längre räckvidd

Audi presenterar Q6 Sportback e-tron med coupéliknande design och den längsta räckvidden i Q6-familjen.

Husqvarna Vitpilen 801 – modern teknik möter kraftfull körupplevelse

Husqvarna har lanserat Vitpilen 801, en ny modell som blir tillgänglig i november 2024. Med sin 799 cm³ parallelltwin-motor, lättviktschassi och flera avancerade tekniska funktioner är Vitpilen 801 designad för att ge en balanserad och dynamisk körupplevelse.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste motornyheterna?

Följ oss för att få de senaste nyheterna om allt från bilar och motorcyklar till racing och hemmabyggen. Vi håller dig informerad om de mest spännande nyheterna inom motorvärlden!

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du att få utskick från MotorWorld.se samt att vi lagrar din e-postadress i enlighet med vår personuppgiftspolicy.