Ferrari downsized – Möt Ferrari F80 V6 Hybrid 1,183BHP

Ut med den klassiska Ferrari V12 motorn, in kommer en dubbelturbo V6… och trippla elmotorer. Maranellos senaste downforce 4WD-hyperbil är på väg

Ferraris mest potenta bil genom tiderna

Ferrari firar sitt 80-års jubileum med en helt ny hyperbil. Ut med supertrimmade V12 motorer eller V8 turbo och in med hybridteknik med en 3.0 liters V6 med dubbelturbo med F1 teknik som pumpar ut massiva 888 hästar kombinerat med elmotorer som adderar ytterligare 295 hästar totalt får du massiva 1183 hästar vilket ger dig den mest potenta bilen från Ferrari genom tiderna

Motorer och massiv kraft

Kraftöverföringen är en kombination av V6 motorn och en trio av elmotorer designade, konstruerade och byggda i egen regi. Två motorer bor på framaxeln den tredje är fastskruvad i botten av motorn och kan leverera 70 kW till batteriet samt ge ytterligare 80 hästar till drivlinan.

Drivlina med F1 teknik

800V-batteriet är en 2,3 kWh-enhet instoppad bakom sätena, med F1-teknik för snabb laddning och urladdning – det finns inget läge för endast elektrisk körning allt är byggt för maximal prestanda.

Massor av elmotorer

Det rullande chassit har inte mindre än 13 e-motorer – två till på 48V e-turbon, en i varje hörn för den 48V aktiva fjädringen och ytterligare fyra 12V-enheter i vingen för att möjliggöra för att den ska kunna lyftas och lutas.

Sugen? ställ dig i kö för att knipa en av de 799 bilarna med ca 40 miljoner kronor om du vill vara med i matchen

Mer från samma skribent

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Relaterade artiklar

Annons

Senaste artiklarna

Christian Bale kör fortfarande sin 20 år gamla Toyota Tacoma

Christian Bale kör fortfarande sin 20 år gamla Toyota Tacoma, en bil långt ifrån det typiska Hollywoodglamouren.

5 bästa bilfilmerna

Det finns otroligt många filmer med massor av bilar med cool action. Frågan är vilka filmer är då bäst och vad ska man bedöma...

R4 Laban återuppstår som elbil – Möt Renault 4 EV

Spana in nya retromodellen av klassiska R4 som såldes i stora mängder under sin tid.

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste motornyheterna?

Följ oss för att få de senaste nyheterna om allt från bilar och motorcyklar till racing och hemmabyggen. Vi håller dig informerad om de mest spännande nyheterna inom motorvärlden!

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du att få utskick från MotorWorld.se samt att vi lagrar din e-postadress i enlighet med vår personuppgiftspolicy.