Škoda lanserar helt elektriska Elroq – en kompakt SUV med lång räckvidd

Škoda har presenterat sin senaste helt elektriska modell, Elroq, som nu gör entré på den svenska marknaden. Elroq, som är märkets första eldrivna SUV i det kompakta segmentet, kommer med flera nya funktioner och en design som bygger på Škodas nya formspråk, Modern Solid. Modellen kombinerar robusthet med ett minimalistiskt utseende, och är den första Škoda-modellen med det nya svarta ”Tech-Deck Face”-elementet istället för den traditionella grillen.

Škoda Elroq exteriör

Elroq finns tillgänglig med tre olika batteristorlekar och flera drivlinor, vilket ger en räckvidd på upp till 572 kilometer enligt WLTP för de högre varianterna. Bilen kan snabbladdas med upp till 175 kW, vilket innebär att de större batterierna (82 kWh) kan laddas från 10 till 80 procent på 28 minuter. De mindre batterierna laddas ännu snabbare, på bara 25 minuter eller mindre.

Interiören i Elroq är utformad för att vara rymlig och funktionell, med ett bagageutrymme på 470 liter som kan utökas till 1 580 liter när baksätena är nedfällda. Passagerare i baksätet har gott om utrymme, vilket gör bilen särskilt lämplig för familjer. Standardutrustningen inkluderar en 13-tums infotainmentskärm med stöd för både Apple CarPlay och Android Auto, samt en backkamera och fjärrstyrd luftkonditionering.

Škoda Elroq interiör

Elroq är också utrustad med en rad säkerhets- och assistanssystem, som till exempel Crew Protect Assist, Side Assist, och upp till nio krockkuddar. Designen innehåller flera ”Simply Clever”-lösningar, som smarta förvaringsutrymmen och ett nät för laddningskabeln under bagageutrymmet.

Priser och tillgänglighet i Sverige:

  • Elroq 50 – 424 900 kr
  • Elroq 60 – 479 900 kr (tillgänglig för försäljning i slutet av december 2024)
  • Elroq 85 – 534 900 kr
  • Elroq 85x – kommer att lanseras senare under 2025

Elroq finns nu tillgänglig att konfigurera via skoda.se, med försäljning i Sverige från och med den 2 oktober 2024.

MotorWorld.se
MotorWorld.se
MotorWorld är en nyhetsplattform för alla motorintresserade, med fokus på glädjen och passionen för fordon i alla dess former. Här hittar du nyheter om allt från bilar och motorcyklar till hemmabyggen och racing.

Mer från samma skribent

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Relaterade artiklar

Annons

Senaste artiklarna

Caterham och Yamaha samarbetar kring eldrivna sportcoupén Project V

Caterham och Yamaha samarbetar om eldrivna Project V, där Yamaha levererar drivlinan för den nya sportcoupén som väntas lanseras 2025.

Volkswagen lanserar fyrhjulsdrivna ID. Buzz GTX – nu med säljstart i Sverige

Volkswagen har nu startat försäljningen av ID. Buzz GTX, märkets nya fyrhjulsdrivna elbilsmodell med en total systemeffekt på 250 kW (340 hk).

2024 AMA EnduroCross highlights – race 1 för säsongen

Sammanfattning av omgång ett i 2024 års AMA EnduroCross-serie från Broadmoor World Arena i Colorado Springs – FMF KTM Factory Racings Trystan Hart knep...

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste motornyheterna?

Följ oss för att få de senaste nyheterna om allt från bilar och motorcyklar till racing och hemmabyggen. Vi håller dig informerad om de mest spännande nyheterna inom motorvärlden!

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du att få utskick från MotorWorld.se samt att vi lagrar din e-postadress i enlighet med vår personuppgiftspolicy.