Alfa Romeo lanserar sin första eldrivna prestandamodell – Junior Elettrica Veloce

Alfa Romeo har nu öppnat försäljningen av sin första helt eldrivna prestandamodell, Junior Elettrica Veloce. Modellen markerar ett nytt kapitel i Alfa Romeos historia, där märkets sportiga arv kombineras med modern elektrisk drivteknik. Junior Veloce erbjuder 280 hästkrafter, 345 Nm i vridmoment och framhjulsdrift, tillsammans med ett 54 kWh-batteri som ger en räckvidd på upp till 334 km enligt WLTP-cykeln.

Den nya modellen är framtagen för att leverera en körkänsla som är trogen Alfa Romeos sportiga tradition. Bilen är utrustad med en mekanisk Torsen-differentialbroms och ett sportchassi, samt 20-tums lättmetallfälgar och specifika fram- och bakre krängningshämmare för att säkerställa optimal väghållning och kurvtagningsförmåga. Brembo bromssystem med främre skivor på 380 mm förstärker bilens prestandainriktade karaktär.

Alfa Romeo Junior Elettrica Veloce

Snabbladdning och praktisk räckvidd

Junior Veloce är även praktisk för vardagsbruk, med snabbladdning på upp till 100 kW, vilket gör det möjligt att ladda batteriet från 10 till 80 procent på mindre än 30 minuter vid en DC-laddningsstation. Den optimala balans som uppnås genom bilens lätta vikt på 1 590 kg och dess avancerade chassi- och drivlineteknik gör att bilen bibehåller sin sportiga karaktär, samtidigt som den erbjuder bekvämlighet och effektivitet.

Sportig design och riklig standardutrustning

Designmässigt följer Junior Veloce Alfa Romeos tradition med djärva linjer och sportiga detaljer. Modellen har 20-tums lättmetallfälgar, Brembo bromsok i rött och ett svart lackerat body kit som standard. Interiören är utrustad med läderklädd ratt, eljusterbara säten med massagefunktion för föraren, samt aluminiumdetaljer på pedaler och instegslister, vilket bidrar till en premiumkänsla. Ambient-belysning och sportiga materialval som vinyl och tyg kompletterar bilens interiöra estetik.

Junior Veloce erbjuder även flera högteknologiska funktioner, inklusive en 11 kW ombordladdare och en 13-tums infotainmentskärm med tillgång till olika anslutningsfunktioner. Säkerhetsfunktioner som döda vinkeln-varnare, filhållningsassistent och backkamera finns tillgängliga genom det valbara ”Tecnica”-paketet.

Priser och tillval i Sverige

Junior Elettrica Veloce finns nu tillgänglig för beställning med ett startpris på 469 900 kr. Två tillvalspaket erbjuds: Tecnica-paketet för 30 000 kr, som bland annat inkluderar Matrix-LED-strålkastare och parkeringssensorer, samt Superiore-paketet för 75 000 kr, som utöver Tecnica-paketet även erbjuder öppningsbart glastak och Sabelt sportstolar i Alcantara.

Rek. priser i Sverige:

  • Junior Elettrica Veloce 280: från 469 900 kr

Den nya modellen kan nu beställas hos Alfa Romeos återförsäljare, med leveranser som påbörjas senare i år.

MotorWorld.se
MotorWorld.se
MotorWorld är en nyhetsplattform för alla motorintresserade, med fokus på glädjen och passionen för fordon i alla dess former. Här hittar du nyheter om allt från bilar och motorcyklar till hemmabyggen och racing.

Mer från samma skribent

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Relaterade artiklar

Annons

Senaste artiklarna

Caterham och Yamaha samarbetar kring eldrivna sportcoupén Project V

Caterham och Yamaha samarbetar om eldrivna Project V, där Yamaha levererar drivlinan för den nya sportcoupén som väntas lanseras 2025.

Volkswagen lanserar fyrhjulsdrivna ID. Buzz GTX – nu med säljstart i Sverige

Volkswagen har nu startat försäljningen av ID. Buzz GTX, märkets nya fyrhjulsdrivna elbilsmodell med en total systemeffekt på 250 kW (340 hk).

2024 AMA EnduroCross highlights – race 1 för säsongen

Sammanfattning av omgång ett i 2024 års AMA EnduroCross-serie från Broadmoor World Arena i Colorado Springs – FMF KTM Factory Racings Trystan Hart knep...

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste motornyheterna?

Följ oss för att få de senaste nyheterna om allt från bilar och motorcyklar till racing och hemmabyggen. Vi håller dig informerad om de mest spännande nyheterna inom motorvärlden!

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du att få utskick från MotorWorld.se samt att vi lagrar din e-postadress i enlighet med vår personuppgiftspolicy.